catàleg / comandes / links / autors  
Qui som? 
CLIVIS Publicacions és una editorial de música impresa fundada per Enric Climent Viñas (Barcelona, 1910-1983), l'any 1946. El seu fundador dedicà tota la seva vida a la música. Durant l'etapa d'estudiant al Conservatori Superior Municipal de Barcelona aprengué l'ofici de grabador de música exercint a la casa Boileau-Bernasconi; més tard i durant més de 40 anys fou professor de Viola de l'Orquestra Municipal la qual s'anomenà més tard Orquestra Ciutat de Barcelona.

En aquest període fou director artístic dels Cicles de Concerts de Casa Bartomeu, i director d'escena de diverses òperes de cambra a la vegada que iniciava la tasca editorial. En els seus inicis publicà obres per a conjunt vocal en un format econòmic per tal de facilitar repertori a la gran quantitat de conjunts corals amateurs que ja hi havia al país. L'any 2000 disposàvem d'un repertori de més de 450 obres per aquesta formació: Col·lecció CORAL. L'any 2001 vam incorporar el fons de l'editorial MF amb més de 700 obres corals. Amb un conjunt d'uns 1.200 títols CLIVIS és l'editorial catalana més important en aquest terreny i una de les més importants d'arreu.

Als anys 60 comença a publicar obres per a conjunts de cambra per a diverses formacions instrumentals de joves compositors de Catalunya, col·lecció que ara consta d'uns 600 títols. Col·lecció CLIVIS.

L'any 1986, d'acord amb l'Associació Catalana de Compositors, comença a publicar les obres de cambra dels seus membres, contribuint a la divulgació de la seva música. La Col·lecció CLUSTER consta de més de 300 obres.

Simultàniament es veu la necessitat d'oferir als estudiants de música obres de baixa dificultat tècnica, col·lecció que en l'actualitat conté més de 60 títols denominada Biblioteca Studium.

A partir de l'any 1990 amplia el seu repertori simfònic contemporani, iniciant també la recuperació d'obres de compositors de la primera meitat del segle XX que per causa de la guerra civil havien restat oblidats com son Eduard Toldrà, Felip Pedrell, Joan i Ricard Lamote de Grignon, Agustí Borgunyó, i Joaquim Serra entre d'altres.

El catàleg consta d'un total de 90 obres simfòniques així com de tres òperes, una Sarsuela i quatre cantates infantils.

Des de l'any 1991 s'està recuperant l'obra completa del compositor Lluís Benejam (Barcelona 1914 Birmingham, Alabama,1968) de la qual s'han fet enregistraments per a la ràdio i diverses empreses discogràfiques han editat les seves obres.

L'any 2012 l'editorial ha creat la botiga de partitures en format digital www.clivis.cat que permet obtenir les nostres partitures de forma immediata, desde qualsevol lloc i a un preu molt aventatjós.

Actualment l'editorial està dirigida per Elisenda Climent i Quer

CLIVIS Publicacions és membre fundador del GEMC (Gremi d'Editors de Música de Catalunya) i del Grup d'Editors de Música del Gremi d'Editors de Catalunya

CLIVIS = En el cant gregorià, neuma de dues notes.

entrevista (butlletí del Consell Català de la Música) a la nostra directora amb motiu dels 60 anys de CLIVIS Publicacions

 a Inic clivis@clivis.cat  
Tel +34 934 588 989

CLIVIS PUBLICACIONS: 
Partitures Compositors Catalans
Partituras Compositores Catalanes
P
ublishers of Spanish composers of contemporary music